30 Aralık 2010 Perşembe

Ben Kimim

Değişim, dönüştüğüm kişiye bakıyordum aynada annem aradı, konuştuk biraz babamı şikayet etti,
35 senedir düzenli olarak yapar zaten, neyse telefon konuşmamın tamamını aynaya bakarak yaptım
çok garip hissettim kendimi telefonda annemin sesi, aynada ki yüz ben ama aslı annemdi sanki.
Ben yaklaşık bir buçuk - ikisene önceye kadar hiçte sıkıcı olmayan, yaratıcı bir iş yapıyordum, rekabetin,
yaratıcılığın zirve yaptığı yerlerden birinde çalışıyordum, başarılıydım, çalıştığım iş de yaratıcılık kadar görünüşüde önemliydi (saçma bulsamda) yani bende idare ederdim o konuda evet ya güzel sayılırım aslında,( özgüvene bakarmısın yerlerde) çevrem benim seçtiğim bir kaç kişiden oluşuyordu, çevremde asla mecbur olduğum için görüştüğüm, konuştuğum kimse yoktu herkes benim tercihimdi, ailemin se en küçüğü, en şımarığı en tatlısı bla bla ... enleriydim ( ne kadarda mutluydum) komsular ve akrabalrımın gözünde ise ayy bir garip bu kız, böyle bir değişik bir tevir (onların söyleyişiyle), hatta amca tarafından yengelerimin beni çogu kez entel dantel bu ayol gelmez taby nişana düğüne diye eleştirdiği çok olmuştur.
Evet entellektüel biriyim çünki evet kitap okur, sergilere, konserlere gider,hatta bir kaç arkadışımın tiyatrocu olması sebebiyle tiyatroyada gitmişliğim vardı takip ederdim ama ben annesi babası tartışırken  havada küfürlerin hakaretlerin uçuştuğu bir ailede, evde değil kitapların uçuştuğu bir evde büyüdüm, yemin ederimki  bir birlerine kitap dergi filan atarlardı  şimdi bunlar mı beni entellektüel biri yapıyor o zaman evet entel dantelim ben.
Hee şimdi sonuma gelirsek noldu, entellektüel biriydim, bohem yaşam tarzım vardı .Noldu şimdi evlenince
lan nolcak akşama kuru fasulye yapıp yiycem, ne sanıyordunuz ki  evlenince şehrin en iyi restorantından  portakallı pekin ördeği sipariş verip, abiye giyip mum ışığı eşliğinde, eşimle her akşam bu tarz mı takılacaktık.
Bu yazı beni evlendikden sonra çok eleştiren, çok değiştiğimi düşünen arkadaşlarıma ve cevreme bir cevap.
Tamam bende evliliğimin ilk bir kaç haftası bu tarzı denedim ama olmuyor,  inanın çok eğreti oluyor herşey, evliliğin içinde değil kenarında parmak ucalarının üzerinde duruyorsunuz o zaman, evlilik kavramının içine giremiyorsunuz zaten kazık olana kadar ailenizde annenizden gördüğünüz şeyler oluyor,olması gerekende bu ki.
Evet anemin elleri soğan sarımsak kokardı hep, ama hep yumuşacıkdı o kokular geçmezdi ellerinden ama eksik etmezzdi kereminide yanından, bende böyle olucaktım taby ne olucaktım ki.
Geçen gün, bana arada sırada yardıma gelen bir fatma abla var saolsun annem, kızını bildiğinden gönderir arada sırada bana fatma ablayı, fatma abla bağcılarda yaşıyor tek çocuğu var eşi boyacılık yapıyormuş (iş çıktıkca işte) neyse mutfaktayız ben geceden kuru fasulye ıslatmıştım, kıss bu neeğ dedi, kurruu dedim, ay kuru fasulye yapıcamda, yani yapabiliyorum kuru fasulye, yapmayı biliyorum ya , bulmuşum netten 8 kişilik bir aileye yeticek kuru fasulye tarifi farkında değilim, bu çok fazla napıcan bu kadarını dedi, yaa dedim bilmemki atarım ozaman,dedim kız günahh dedi bukadar fasulye, sen ayarla iki kişik  gerisinide sen al öyleyse dedim, iyi dedi göz kararı ayarladı hemen hem kendininkini hem  benimkini., gel yeni bir kahve aldım dün onu içelim dedim, kahveden bir iki yudum aldı yüzünü ekşitti beğenmedinmi dedidim,bu fare pisliği kokuyor ,  yokmu neskayfen senin dedi, ya olurmu bak fatma ablacım şimdi bu gerçek kafve bu tohum halinde alıyorum ben bunu makinesi var bende çekiyorum sonra damla damla  suyla demlenıyor bu senin içtiğin o neskahve var ya aslında onun gerçek kahveyle ilgisi yok senelerdir içiyoruz kahve niyetine dedim, ayy yok kıss tiskindim ben bikere bundan içmem valla dedi du bi çay demiliyim ben iki dakkada dedi ve beni hakketen bir garip kokan kahvemle başbaşa bıraktı (oysaki önceki gün gloria jeans kafede 100 gr çekilmemiş spesiyal espresso blend derken çok havalıydı, hem sonra sırada beklerken  siz buradaki diğerleri, sizler arada sırada buraya kahve içmeye gelirken ben evimde hep bunlardan içiyorum bakışları atmıştım okadar da etrafıma) kıçımda patladı valla, spesiyal mişş birde . İşte anlatmaya çalıştığım da bu evet o kadar okumuşum, okadar eğitimler, seminerler, sergiler konserler ama bazen bunlar sadece mazi geçmişinin bir anısı olarak kalıyor her zaman, aa yok ben salvador dali tabloları görmüş kızım akşama eşime  kuru fasulye yapamam diyemem ki, all işte  akşama bağıcılarda oturan fatma ablada yiycek pilav üstü az kuru bende, hatta eminin onun yiyceği kuru benımkin den daha lezzetli olucaktır.

4 yorum:

  1. :) Hala yoruyorsun kafanı sen değil mi? :) Mutlu yıllar!

    YanıtlaSil
  2. sana da mutlu yıllar
    herkese mutlu yıllar
    yaa evet hala ama
    yeniyılda yeni umutlar herkesi bekler
    benide tby

    YanıtlaSil
  3. sevgili evlilik halleri;

    çok güzelsiniz
    ne kadar naif
    tam içimiz gibi

    sevgiyle...

    YanıtlaSil
  4. Merhaba, Mutsuz ve Doyumsuz Bayanlar Adana ve çevresinde yaşayan, Reel birliktelik düşünen, Gizlilik ve Güven İçerisinde İlişki Arayan Seks'te Sınır Tanımayan ve Ne İstediğini Bilen Doyumsuz Bayanların Mesajını Bekliyorumm
    0545 352 25 52 Özele Açık ! Skype™: Dost_erkek01 Whatsapp var

    Merhaba, Evli Çiftler Eşi için Büyük ve Kalın Düşünenler.. ( Fotoğraf ispatlı ) Eşinizin Mutluluğuna Engel Olmayın 0545 352 25 52 Özele Açık! Whatsapp Var Skype™: Dost_erkek01 Not:Tek Erkeqim.. Deneyimim var.

    Merhaba, Grup seks fante*zisini gerçekleştirme düşüncesinde olan Kararlı Samimi Paylaşıma Açık Gizliliğe Önem Verenler

    * Evli Çiftlere 3. Tek ERKEĞİM!

    * Kocasının yanında bir başka tene dokunma arzusu olan

    * Tost olmayı arzulayan bayanlar

    * Karısı gözlerinin önünde başka bir tene dokunurken aldığı hazzı görmek isteyenler beyler

    * Sizi tanıyan sizin hassasiyetinizi bilen gizliliğe önem veren deneyimli güvenilir sırdaş samimi dost olarak tanışmak isteyenler

    * 0545 352 25 52 Özele Açık ! Skype™: Dost_erkek01 Whatsapp var

    YanıtlaSil